top of page

ГРИБКОВА ІНФЕКЦІЯ (МІКОЗ)

Мікоз — інфекційне захворювання, де причиною стають патогенні гриби. Розділяють два види мікоза: поверхневий та глибокий.


Чому це відбувається?



Оніхомікоз — вражає нігті на руках і на ногах. Причина — тісне взуття, проблеми з імунною системою, коли інфекції найлегше проникнути у тканини. А мікоз стопи, як правило, виникає у людей через постійний контакт з водою, носять гумове взуття, перебувають у теплих, проте сирих приміщеннях.


Інфекція активна у вологому кліматі в теплу пору року, крім того, вона може поширюється швидко і є заразною. Так один член сім’ї може заразити усю родину. Імунітет здорової людини здатен захистити організм, але є фактори, які тільки сприяють ураженю: недбалості в особистій гігієні, травми, наслідки прийому антибіотиків, цукровий діабет, хронічні захворювання, імунодефіцит, ожиріння, порушення кровообігу та гормонального фону, авітаміноз.


Симптоматика захворювання різна і залежить від місця ураження мікозом. При ураженні шкіри з’являються характерні плями, що викликають свербіння. На стопах з’являються висипи та подразнення червоного кольору. Свербіння стає нестерпним. На нігтях з’являються специфічні борозни, самі нігті змінюють колір та стають крихкими.


Якщо ураження глибоке — це провокує серйозний вплив на внутрішні органи, а при потраплянні у кров є загроза сепсису.



Як лікувати



По-перше, призначається лабораторне дослідження, щоб підтвердити наявність збудника хвороби. Це зіскоб чи дослідження мокротиння, наприклад. Додатково можуть призначати інші діагностики при підозрі на ускладнення.


По-друге, лікування призначає виключно лікар. Тому що самолікування провокує ускладнення та рецидив захворювання. Це медикаментозне лікування: місцеве або пероральне. Процес терапії займає від декількох тижнів до декількох місяців.


Висновок


Рекомендовано уважно спостерігати за дотриманням загальних правил гігієни, уникати використання загальних рушників, черевиків, інструментів, бути обережним при відвідуванні сауни та басейнів. При перших симптомах не зволікати та відвідати лікаря!


Протоколи лікування бренду The Medicalima мають доведену ефективність, Для того щоб дізнатись більше - Тисніть тут



Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page