top of page

ОНІХОЛІЗИС

Оніхолізис (оніходістрофія) — захворювання нігтів, яке виражається деформацією нігтів (як на ногах, так і на руках). А саме ніготь відшарується від нігтьового ложа. Нігті стають слабкими та ламкими.


Чому це відбувається?


Насправді причин може багато: опік, фізичні пошкодження у вигляді травми (не рідко з гематомами), грибкова або бактеріальна інфекція, запалення (в тому числі алергічного характеру). Спровокувати оніхолізис може неврологічні порушення, збій ендокринної системи, екзема, псоріаз та навіть довготривале лікування антибіотиками.


Симптоматика проявляється у зміні форми нігтів та появі лінії між білою та рожевою частиною нігтьової пластини. Також змінюється колір від здорового до жовтого або коричневого. Через запечену кров може з’являтися синій чи чорний колір. Крім того, під нігтем потовщується шкіра.


Як лікувати


Основний вид діагностики — зовнішній вигляд нігтів, але якщо є підозра на грибкове чи бактеріальне ураження — слід призначити лабораторне обстеження.


Лікування нігтів відбувається під професійним наглядом, у залежності від причини призначається відповідний протокол. Важливо усунути саме причину захворювання, щоб уникнути рецидиву та ускладнень.


Не рідко причиною відшаровування нігтьової пластини стає погане засвоєння необхідним організму вітамінів та мінералів. У такому випадку слід оновити мікрофлору кишківника та нестачу вітамінів і мікроелементів.


Пошкоджений ніготь обробляють та бережуть від подальших травм чи зовнішніх факторів. Якщо ж характер ураження більш широкий — може застосовуватися хірургічне втручання.


Основна профілактика проти оніхолізису — це правильний догляд і дотримання особистої гігієни.




Висновок


Оніхолізис — може з’явитися неочікувано і навіть не приносити пацієнту неприємні або больові відчуття, проте без кваліфікованої допомоги та ефективного протоколу лікування, уся нігтьова пластина буде уражена хворобою з неприємними наслідками.


Протоколи лікування бренду The Medicalima мають доведену ефективність, Для того щоб дізнатись більше - Тисніть тут




Comments


bottom of page